Укупно исплаћено преко 21 милиона КМ

Министарство пољопривреде: Континуирано се врши исплата подстицаја

  • Извор: РТРС
  • 29.02.2024. 16:22

Влада Републике Српске континуирано врши перманентну исплату подстицаја пољопривредницима Републике Српске, истакли су за РТРС из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

- Подсјећамо јавност да је за афричку кугу свиња досад укупно исплаћено преко 21 милиона КМ, односно 83,4 одсто од укупне штете, док је за исплату остало око 4 милиона КМ који ће у скоријем периоду бити исплаћени - навели су.

Напоменули су да су ово додатна средства које је Влада Републике Српске за ову намјену обезбиједила из Фонда солидарности и Компензационог фонда.

Такође, многе мјере из редовних подстицаја су обрачунате у задњем кварталу, као и капиталне инвестиције које ће у потпуности бити измирене свим пољопривредним произвођачима.

- Напомињемо да је кренула исплата преосталих мјера, те да је у овој години исплаћено већ 24,3 милиона КМ. Поштујући партнерски однос који Министарство пољопривреде има са пољопривредницима исплата подстицаја ће бити настављена истом динамиком. Уважавајући потребе пољопривредних произвођача позивамо пољопривреднике на стрпљење и разумијевање - закључили су из Министарства пољопривреде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм