Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде

Минић: Српска има значајне ресурсе у погледу квалитете земљишта

  • Извор: АТВ
  • 19.09.2023. 13:02

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић рекао је да Српска има значајне ресурсе у погледу квалитета земљишта, те да је потребно то искористити у што већој мјери.

Минић је данас у Кладарима код Српца значај манифестације "Дани поља кукуруза", како би се пољопривредни произвођачи упознали са бенефитима примјене агротехничких мјера и имали квалитетније и веће приносе.

"Огледи који су представљени данас на овој манифестацији знчајни су, како би се наши пољопривредни произвођачи упознали које су то сорте кукуруза хибрида који ће дати најбољи принос на одређеним пољопривредним парцелама", рекао је Минић новинарима.

Минић каже да је на манифестацији представљено више од 70 сорти хибрида кукуруза, као и 15 сјеменарских кућа, које представљају своје хибриде.

"На овим огледним парцелама су се у цијелости примијениле агротехничке мјере, те имамо и до 40 одсто већи принос него што је то на осталим", рекао је Минић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм