Министар пољопривреде

Минић позвао пољопривреднике да се пријаве за набавку механизације из Бјелорусије

  • Извор: РТРС
  • 25.05.2024. 16:30

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић упутио је позив пољопривредним произвођачима у Српској да се од 27. до 31. маја пријаве на јавни позив за набавку пољопривредне механизације из Бјелорусије.

Минић је за "РТРС" рекао да је циљ овог јавног позива квалитетна припрема правилника и подаци о томе који трактори и у којем броју ће се тражити.

Сви који искажу интерес имаће, додаје, предност при набавци трактора након објављивања правилника.

Он је подсјетио да је набавка пољопривредне механизације плод договора предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка.

Састали се Додик и Вучић: Познато о чему су разговарали

Састали се Додик и Вучић: Познато о чему су разговарали

"Договор предсједника Додика и Лукашенка је спуштен на ниво два министра, мене и министра индустрије Бјелорусије и потписано је све што треба. Идемо са блиц испитивањем тржишта. Молим пољопривредне произвођаче да буду спремни за сарадњу како би могли припремити правилник, који ће већ у јуну бити објављен. Већ смо са дистрибутером договорили и механизација је већ кренула према Републици Српској - рекао је Минић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм