Министар пољопривреде

Минић позвао пољопривреднике да се пријаве за набавку механизације из Бјелорусије

  • Извор: РТРС
  • 25.05.2024. 16:30

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић упутио је позив пољопривредним произвођачима у Српској да се од 27. до 31. маја пријаве на јавни позив за набавку пољопривредне механизације из Бјелорусије.

Минић је за "РТРС" рекао да је циљ овог јавног позива квалитетна припрема правилника и подаци о томе који трактори и у којем броју ће се тражити.

Сви који искажу интерес имаће, додаје, предност при набавци трактора након објављивања правилника.

Он је подсјетио да је набавка пољопривредне механизације плод договора предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка.

Састали се Додик и Вучић: Познато о чему су разговарали

Састали се Додик и Вучић: Познато о чему су разговарали

"Договор предсједника Додика и Лукашенка је спуштен на ниво два министра, мене и министра индустрије Бјелорусије и потписано је све што треба. Идемо са блиц испитивањем тржишта. Молим пољопривредне произвођаче да буду спремни за сарадњу како би могли припремити правилник, који ће већ у јуну бити објављен. Већ смо са дистрибутером договорили и механизација је већ кренула према Републици Српској - рекао је Минић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм