Предсједник Фискалног савјета

Крајишник: Српска данас мање задужена него прије двије године

  • 20.07.2024. 15:07

Предсједник Фискалног савјета Републике Српске Миленко Крајишник изјавио је да је Република Српска ове године мање задужена него што је била прије двије године, те да не зна шта је био циљ изношења нетачних навода Амбасаде САД о финансијској ситуацији у Српској, осим да послуже као нека врста политичког притиска.

- Република Српска уопште није презадужена земља, шта више, ове године због тешкоћа изласка на финансијска тржишта које су произвеле западне елите из политичких разлога, ми смо вратили више кредита него што смо узели - појаснио је Крајишник за Срну.

Он је истакао да Република Српска одржава ликвидност, иако има проблема баш зато што је излазак на међународна тржишта отежан.

- Старе кредите враћате, а нове које сте планирали узети не можете, јер вам неке западне банке то више неће да дају из политичких разлога. У таквим околностима земља се среће са проблемима ликвидности у буџету, али то није случај само Републике Српске, то би се десило свакој земљи у оваквим околностима - рекао је Крајишник.

Он је нагласио да се ликвидност одржава, плате и пензије исплаћују, социјална давања чак и много ажурније него што би се могло очекивати у овако тешким временима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

    ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.