Замјеник предсједавајуће СМ

Кошарац: Превазићи политичке предрасуде Сарајева о Отвореном Балкану

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2024. 11:37

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац је данас на регионалној конференцији "Један регион, једно тржиште" у Новом Саду изразио увјерење да ће бити превазиђене политичке предрасуде у Сарајеву и да ће преовладати привредни разум, који ће бошњачке политичаре убиједити у значај политичке димензије чланства БиХ у "Отвореном Балкану".

Кошарац је након састанка са министром унутрашње и спољне трговине Србије Томиславом Момировићем истакао да је политика предсједника Александра Вучића утицала на то да је данас Србија, не само регионални лидер, него и држава у коју вриједни улагати, гдје инострани партнери дефинитивно процјењују да је једна врста безбједносног изазова елиминисана и да постоје адекватне политике Владе Србије у смислу промоције српског тржишта.

"За нас је Србија регионални лидер. Мени је жао што у БиХ станују политичке предрасуде и нисмо дио `Отвореног Балкана`. Жао ми је што су привредници из Федерације БиХ, прије свега таоци политика које долазе из Сарајева", рекао је Кошарац.


Шобот: Кад Српска зове, нема дилеме - сви на Трг у четвртак

Шобот: Кад Српска зове, нема дилеме - сви на Трг у четвртак

Он је указао на проблем што су привредници заробљени ставовима бошњачких политичких лидера.

"Сматрам да су привредни потенцијали у Републици Српској и Федерацији БиХ веома познати овом тржишту и да ће преовладати та врста привредног разума и да ћемо успјети да бошњачке политичаре убиједимо да је значајна политичка димензија чланство БиХ у `Отвореном Балкану`", рекао је Кошарац.

Он је напоменуо да је једно од политичких права и интереса управо економија, регионално тржиште и сарадња.

"Управо из тог разлога сам данас дошао овдје да још једном потврдим наше опредјељење да заједно са Србијом радимо на јединственом тржишту и тако јачамо економију Србије, Републике Српске и БиХ", додао је министар спољне трговине и економских односа.


Вучић: Супротставићемо се свјетским лобистима снажније него што мисле

Вучић: Супротставићемо се свјетским лобистима снажније него што мисле

Кошарац учествује на регионалној конференцији "Један регион, једно тржиште" у Новом Саду, на позив министра унутрашње и спољне трговине Србије Томислава Момировића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: 16 блокова (12+)

    ''Филм: 16 блокова (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)