Ивана Булић за АТВ

Који су бенефити урбане тржнице у Бањалуци?

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2024. 10:03

Ивана Булић из Центра за развој пољопривреде и села рекла је у АТВ Јутру да је један од бенефита урбане тржнице у Бањалуци то што грађани, скоро на кућном прагу, могу да се снабдију домаћим и квалитетним производима директно са пољопривредних газдинстава.

Она је истакла да је Центар за развој пољопривреде и села претходних година активно радио на реализацији овога пројекта.

"Хтјели смо да омогућимо домаћим пољопривредним произвођачима да имају могућност пласмана домаћих производа јер досадашњи постојећи простор њима нису били доступни из разлога што произвођачи који имају релативно мали обим производње нису могли да плате трошкове закупнине те је овај пројекат урбаних тржница ријешио тај проблем", рекла је Булићева.

Булићева је истакла да се грађани Бањалуке на четири локације могу снабдијевати домаћим и квалитетним производима домаћих произвођача.

"Оно што можемо да кажемо да су грађани заиста задовољни и ми смо задовољни што смо ријешили тај проблем који имају напи произвођачи, а то је управо немогућност пласмана њихових производа", рекла је Булићева.

Она је подсјетила да Крајишка кућа заиста служи на понос Бањалуци и цијелој Републици Српској.

"Ријеч је кући домаћих производа, то су произвођачи који имају релативно мали или средњи обим производње и у питању је веома богат асортиман домаћих производа. Позивамо све да обиђу Крајишку кућу на новој локацији", рекла је Булићева.

Она је напоменула да у Крајишкој кући купују не само грађани Бањалуке већ и туристи којима је у Бањалуци незаобилазна дестинација Крајишка кућа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)