Ван шпице

Какве су цијене у Хрватској сада кад је готова сезона

  • Извор: Агенције
  • 18.10.2023. 21:04

Шпица сезоне у Хрватској је готова, али туриста и даље има.

Хрватска се ове године "прославила" високим цијенама.

Куглице сладоледа су у неким дијеловима земље коштале и по пет евра (10 КМ), док је Опатија била једно од јефтинијих мјеста иако је куглица била чак два евра (4 КМ).

"Седамдесет евра (135 КМ) за ноћ у Ровињу. Цијена је добра јер и другдје у близини цијене су сличне, а има и скупљих", рекао је туриста Драго из Аустралије за "РТЛ".

Ана додаје како у Опатији двоје људи може вечерати за сто евра (195 КМ) те да су цијене исте као у Аустралији.


Српска водитељка се скинула гола - мајка је купала

Српска водитељка се скинула гола - мајка је купала

Опатијски угоститељ Стјепан Дунатов каже да се види разлика у цијенама у сезони и ван сезоне због оних ресторана који раде само љети.

"Наши ресторани имају цјелогодишњи посао и цијеле године имају исте цијене. Ми немамо се љетне и зимске цијене. То се догодило зато што имамо пуно сезонских ресторана и они су имали некакве сензационално скупе цијене. Зато је вриштало све да је скупо, али сви ресторани који раде 12 мјесеци у години, они себи то не могу дозволити, тај луксуз да подижу цијене по љети, а смањују по зими", говори Стјепан.

Тако је код њега, али није свугдје иста прича. Посјетилац Роналдо рекао је да су вечеру за четворо људи с боцом вина платили 400 евра (800 КМ) те да је то заиста превише.

Могу се пронаћи мјеста по Опатији у којима вечера неће коштати 100 евра по особи.

"Вечера је била 41 евро (78 КМ). Била сам овдје и у шпици сезоне, тада је коштало 72 евра (140 КМ)", каже Јелена, а Јохан додаје како су апартмани пуно јефтинији те да је платио седмицу смјештаја 500 евра (1.000 КМ).


Израел ће дозволити Египту да испоручи помоћ Појасу Газе

Израел ће дозволити Египту да испоручи помоћ Појасу Газе

Били су овдје и раније, хотел су у априлу за три ноћи платили 300 евра (600 КМ), у августу 500 евра (1.000 КМ). Сада су у Опатији хотели јефтинији од 15 до 20 одсто, али све је то и даље скупо.

"Имам пријатељицу овдје и знам да она има пуно мање новца у буџету него ми. За њу и за људе овдје је јако скупо, не могу себи ништа више приуштити", говори Јелена из Аустрије.

Гости долазе и одлазе, домаћим људима остају цијене.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)