Тесла

Како је Илон Маск остао без 55,8 милијарди због бубњара

  • Извор: Агенције
  • 03.02.2024. 16:13

Илон Маск неће ускоро постати богатији за 55,8 милијарди долара - и то због љутитог бубњара метал бенда.

Како извјештава "Вол Стрит Журнал", Маск неће добити све те додатне милијарде од Тесле, према свом чудно преговараном пакету плаћања, захваљујући Ричарду Торнети, бившем бубњару треш бенда који је такође акционар увјерен да извршни директор не би требало да зарађује толико новца на 'његовим леђима'.

Самопроглашени "љубитељ аутомобила", Торнета је некад радио за фирму која је производила аудио дијелове за аутомобиле и тренутно ради у маркетингу, према архивираној верзији његовог ЛинкедИн профила коју је прегледао поменути портал, што га приказује као особу која би врло вјероватно купила акције у Тесли.


Страшна породична трагедија познатог фудбалера

Страшна породична трагедија познатог фудбалера

Занимљивија страна његове приче датира из 2008. године, када је, како извјештава "Њузвик", стари бенд акционара "Дон оф Корекшн", чије име се чини да је преузето из народне пјесме која је била одговор на другу народну пјесму, насловљену "Ив оф Дестракшн", издао свој једини албум Дед Хенд Контрол.

Некада касније, чланови бенда напустили су пројект у потрази за бољим приликама - што у овом случају укључује тужбу најбогатијем човјеку на свијету.

Десет година након изласка албума, Торнета је тужио Теслу, тврдећи да су чланови управе заварали инвеститоре на наговор извршног директора кад су одлучили додијелити Маску огромних 56 милијарди долара као компензацију.

Судски поступак се води у Делаверу од тада, уз одлагање због пандемије Ковид-19 и вишемјесечног боловања судије, канцеларке Кетлин Мекормик, до сада.


Мушкарцима никада неће бити привлачан овај тип жена

Мушкарцима никада неће бити привлачан овај тип жена

"Је ли најбогатија особа на свијету преплаћена?", стоји у уводу оригиналне тужбе.

"Акционарски тужилац у овом тужбеном поступку тврди да јесте. Тврди да су директори компаније Тесла Инк. прекршили своје фидуцијарне дужности додјељујући Илону Мсску план компензације на темељу изведби".

У својој пресуди, канцеларка Мекормик сложила се да су преговори о компензацији и накнадно гласање акционара "дубоко несавршени" те да би стога требало бити поништени.

"Био би то као да се никада није догодило", рекао је Грег Варало, Торнетин адвокат, "Вол Стрит Журналу".

Невјероватно је, како извјештава "Ал Џазира", да је Торнета посједовао само девет акција у Тесли када је тужио 2018. године, које данас вриједе око 1.700 долара.

Његови адвокати, извијестила је та медијска кућа, биће надокнађени од стране Тесле - што барем показује да кад се суочите с дивовима попут Маска, понекад барем можете покрити своје правне трошкове, пише "Футурисм". 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: