Rudo

Istorijski trenutak za Srpsku: Počeli radovi na HE Mrsovo

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2023. 21:25

Počeli su radovi na Hidroelektrani Mrsovo u Rudom. Istorijski je to trenutak za Republiku Srpsku. Biće zaposleno 60 radnika.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ozvaničio je danas početak radova. On je poručio da je, osim izgradnje Hidroelektrane "Mrsovo“,  u toku i realizacija projekata "Gornji horizonti", "Buk bijela", "Bistrica".

Na ovaj način iskazana je sva sposobnost Republike Srpske kao i to da u složenim okolnostima može uspješno da radi, poruka je predsjenika i premijera Republike Srpske.

Za 31 mjesec, kada je planirano da bude završena, svoje radno mjesto tamo će naći oko 60 radnika. Radovi su procijenjeni na više od 98 miliona evra. Kada bude završeno, hidroelektrana na rijeci Lim će i te kako da doprinese sistemu zelene energije.

“Snage 36,8 megavata i ukupne godišnje proizvodnje 140 gigavat časova električne energije. Ovo je betonska gravitaciona brana visine 37 metara, sa pribranskim postrojenjem. Oprema u ovoj elektrani će biti ugrađena od renomiranog svjetskog proizvođača opreme 'Vojt' iz Austrije, a izvođač radova je firma 'NGA' iz Turske”, rekao je generalni direktor preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske“ Luka Petrović.

Iz tih firmi stiže obećanje da će sve biti završeno u zadatom roku. Kažu, tokom izgradnje projekta lokalni resursi će biti maksimalno korišteni.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u prilogu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина