Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Исплаћено 99 одсто аграрног буџета, данас 12.2 милиона КМ

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2024. 19:16

Субвенције за технолошку опрему за прераду поврћа у износу од 30.000 КМ исплаћено је предузећу „Мамекс“ из Голог Брда. За проширење производње и унапређење пословног процеса итекако је значајно субвенционисање, кажу у овом предузећу.

"Бланшир, разне траке, перилице, резачице, опрема та ситна која је специфична.Сваке године у протекле 4 године ми набављамо сукцесивно набављамо опрему сукцесивно како се шири производња, тако да смо ове године инвестирали 100.000КМ, а добили смо у двије транше 30.000КМ од Министарства пољопривреде и то нам много значи, планирамо да се ширимо", каже Младен Лазић, прерада воћа и поврћа "Мамекс" Голо Брдо.

На прагу јесење сјетве исплата подстицаја итекако ће добро доћи за набавку репроматеријала, сјемена и свега што је потребно, Све ово показује настојања и Владе РС и министарства да пољопривредним произвођачима лакшају живот и рад, који је познато веома тежак и захтјеван, каже министар пољопривреде.

"Са данашњом исплатом од преко 12 милиона КМ у цјелости исплаћена субвенција за 865 трактора, 2.000 прикључака, комбајне, музне роботе, опрему у сточарству и све оно што су наши пољопривредни произвођачи и очекивали и набавили и мислим да је ово једна велика ствар, јер је исплата пред јесењу сјетву, да имамо добре улазне параметре пред јесењу сјетву, да смо из буџета за 2024. годину исплатили преко 30 милиона, што значи да оно о чему причамо иде, а то је континуитет исплате Владе Републике Српске, конкретно министарства на чијем сам челу, Агенције за аграрна плаћања иде у динамици која је обећана нашим пољопривредним произвођачима", каже Саво Минић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Заједно са данашњом исплатом, од почетка седмице, за подстицаје, по разним основама исплаћено је око 23 милиона КМ. Тиме је аграрни буџет, који је у 2023.години износио 180 милиона КМ, исплаћен у проценту од 99 одсто, чиме су готово у потпуности исплаћене обавезе према произвођачима, кажу у Министарству.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм