Влада Републике Српске

Именован тим за израду и праћење програма економских реформи

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2024. 12:27

Влада Републике Српске је на данашњој сједници усвојила Информацију о активностима на изради Програма економских реформи Републике Српске за период 2025-2027. године и координацију активности везаних за припрему Програма економских реформи БиХ за период 2025-2027. године.

Из Владе Српске је након сједнице саопштено да је донесено и Рјешење о именовању Тима за израду и праћење Програма економских реформи Републике Српске за период 2025-2027. године и Плана реформи за провођење Плана раста за Западни Балкан.

Влада је обавезала Министарство финансиja да у изради Програма економских реформи Републике Српске за период 2025-2027. године користи Заједничке закључке са Економског и финансијског дијалога између Европске уније и партнера са Западног Балкана, Турске, Грузије, Републике Молдавије и Украјине као оквир за дефинисање приоритета и политика, искључиво у мјери у којој су у складу са уставним овлашћењима и надлежностима институција Републике Српске.

Влада Републике Српске задужује Министарство финансија да у сарадњи са Тимом за израду и праћење Програма економских реформи Републике Српске за период 2025-2027. године и Плана реформи за провођење плана раста за Западни Балкан изради Програм економских реформи Републике Српске за период 2025-2027. године, у роковима и по методологији коју захтијева Европска комисија, те да исти достави Влади Републике Српске и Народној скупштини на разматрање и усвајање.

Пратите нас и путем Вибера