Технолошки гигант

"Хуавеј" удвостручио профит

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2024. 10:08

Кинески технолошки гигант "Хуавеј" саопштио је да је више него удвостручио профит током 2023. године упркос америчким санкцијама.

Компанија је објавила да је прошле године остварила профит од 12 милијарди долара, што је значајно више у поређењу са 2022. годином, али мање од рекордног профита од 15,7 милијарди долара у 2021 години.

Пораст профита услиједио је након године у којој је компанија представила нови паметни телефон "мејт 60 про", пренио је АФП.

Телефон који користи напредни чип домаће производње покренуо је дебату о томе да ли су покушаји САД да ограниче приступ Кине полупроводничким технологијама били ефикасни.

Компанија са сједиштем у Шенжену била је у центру интензивног сукоба између Кине и САД, а Вашингтон је упозорио да кинеске власти можда користе њену опрему за шпијунажу, што је "Хуавеј" демантовао.

Санкције из 2019. године ограничиле су приступ компаније компонентама и технологијама произведеним у САД, приморавајући је да диверзификује своју стратегију раста.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм