Igor Radojičić

Hemofarm reprezentativan proizvodni subjekat

  • 26.08.2019. 19:35

Hemofarm Banjaluka je odlična priča. To je utisak koji je stekao gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon što je danas pojetio ovu kompaniju. U planu je i proširivanje proizvodnje, što podrazumijeva i nova zapošljavanja. 

"Za Banjaluku je izuzetno važno da ima ovakve proizvodne subjekte, koji su reprezentativni u svakom smislu, i zbog zapošljavanja, zbog viših primanja u odnosu na neke niskoakumulativne grane, zbog savremene tehnologije ovdje, sve je automatizovano i sa modernom opremom," rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

Kompanija "Štada" koja je vlasnik "Hemofarma" prepoznala je banjalučki ogranak kao potencijal za razvoj i investicije. Direktor "Hemofarma" Banjaluka Saša Urošević zahvalio se Radojičiću na posjeti i na tome što je prepoznao ovu kompaniju kao značajan segment za banjalučku privredu.  

"Hemofarm je od svog osnivanja, 2003. godine, za vrlo kratko vrijeme prešao uspješan put i trenutno je lider na tržištu lijekova u BiH. Postati lider znači agilnost, konstantno unapređenje, posvećenost i investicije. Razgovarali smo o investicijama danas, ove godine u proizvodnju uložili smo četiri miliona maraka," rekao je Urošević. 

Iz Hemofarma kažu da posluju u skladu sa principima održivog razvoja, vodeći računa o zaštiti životne sredine. Samo prošle godine investirali su oko dva miliona KM u pogon za praradu otpadnih voda. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.