Бивша предсједница Хрватске

Грабар Китаровић зарадила 147 хиљада евра: Фирма послује одлично

  • Извор: Телеграф
  • 28.04.2024. 16:14

Бившој предсједници Хрватске Колинди Грабар Китаровић у бизнису иде прилично добро. Предала је финансијски извјештај за 2023. годину и пријавила укупан приход од 219,3 хиљаде евра, те добит од чак 146,9 хиљаде евра. Како пише Јутарњи, сав приход је остварила од извоза.

Грабар Китаровић се у предузетничке воде упустила крајем 2022. године, кад је у Загребу регистровала фирму под називом KGK Advising & Professional Service д.о.о. гдје је оснивачица и директорка. Исте године, за мање од два мјесеца постојања, пријавила је приход од 28,4 хиљаде евра и добит од 24,7 хиљада евра.

Фирма је основана са сједиштем на адреси њеног загребачког стан, чија је једина власница. Фирма је регистрована за низ дјелатности, али оне које се углавном односе на савјетовање у вези са пословањем и управљањем, истраживање тржишта и испитивање јавног мнјења, промоцију, подучавање у говорној комуникацији...

Душица Јаковљевић се вратила на Пинк: Плакала у новој емисији

Душица Јаковљевић се вратила на Пинк: Плакала у новој емисији

Друштво има темељни капитал у висини од 2.654 евра, а сав приход остварила је од продаје.

Њена фирма нема службену интернет страницу већ Грабар Китаровић понекад на друштвене мреже стави неку објаву.

Слободна Далмација подсјећа да се Грабар Китаровић недавно спомињала и као директорка у компанији у Енглеској, заједно с бившим предсједником Стјепаном Месићем. Ипак, касније је откривено како двојац није ни знао да су их власници компаније регистровали као директоре јер су испрва требали да имају само савјетничку улогу.

Какво вријеме нас очекује 1. маја?

Какво вријеме нас очекује 1. маја?

Очигледно је да Грабар Китаровић не планира да се врати у политичке воде, него жели да гради властиту компанију.

Сличним путем кренули су и други бивши политичари у Хрватској - Зоран Милановић је такође након премијерске функције основао фирму, но у међувремену се вратио у политику, а исто је својевремено учинио и Иво Санадер који је недуго након тога завршио у Реметинцу.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера