Шпанска компанија за доставу хране

Глово напушта тржиште у комшилуку: Ово је разлог

  • Извор: Телеграф
  • 30.04.2024. 17:41

Шпанска компанија за доставу хране и других производа Глово објавила је данас да ће 10. маја напустити словеначко тржиште.

Одлука је донијета на основу поновне процјене приоритетних инвестиција компаније, наводи се у саопштењу компаније, преноси агенција СТА.

Глово је прецизирао да ће у Словенији обављати нормално своје услуге до 10. маја у 22 часа, док ће његов тим за корисничку подршку бити активан до краја маја.

Фирма је у Словенији крајем 2023. запошљавала 19 људи, а према писању словеначког Форбса ће покушати да нађе за њих посао у другим филијалама Глова или понуди надстандарне отпремнине.

Компанија Глово је на словеначко тржиште ушла 2021. године када је преузела компанију за доставу хране Ехрана, и те године је остварила 3,8 милиона евра прихода и 2,4 милиона евра губитка, према јавно доступним подацима.

Годину дана касније приход је порастао на 4,3 милиона евра, али је и губитак повећан и достигао 3,2 милиона евра.

Прошле године је Глово забележио приход од 3,7 милиона евра и губитак од 2,2 милиона евра.

Глово је основан у Барселони 2015. године и присутан је у јужној, централној, источној и југоисточној Европи, као у Африци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм