Одлична зарада

Ево колико ће Њемачка зарадити од ЕУРО 2024

  • Извор: Б92
  • 21.06.2024. 07:38

ЕУРО 2024. ће донијети значајне краткорочне економске користи Њемачкој, посебно у сектору туризма, угоститељства, транспорта, малопродаје и услуга, доносећи више од двије милијарде евра, према прорачунима аналитичара трговачке платформе "Фридом24".

"Очекује се да ће највеће привреда Њемачке ове године расти за око 0,3 одсто, спорије од других великих индустријализованих земаља, али би првенство могло да пружи краткорочни подстицај секторима који се односе на туризам и услуге. Процјењује се да Њемачка има више од двије милијарде евра прихода, при чему ће вјероватно највише допринијети туризам и угоститељство", истиче се у анализи објављеној у четвртак.

Наводи се и да фудбалско такмичење европских репрезентација може позитивно психолошки и индиректно да утиче на њемачку привреду.

Стан од 5 квадрата изнајмљивао за 1.600 КМ

Стан од 5 квадрата изнајмљивао за 1.600 КМ

Такви догађаји могу побољшати национално расположење и побољшати имиџ земље домаћина. Успјешно Европско првенство, како у спортском тако и у организационом смислу, може повећати атрактивност дестинације, наводи се.

Гледајући историјске резултате, приходи од УЕФА Европског првенства показују константан раст.

Тако је 1992. године на првенству у Шведској додатни приход износио 40,9 милиона евра, 1996. године у Енглеској приходи су порасли на 147,3 милиона евра, (...) 2008. године, поред гостовања Швајцарској и Аустрији, приходи су достигли 1,35 милијарди евра, на фудбалској изложби у Француској 2016. износили су 1,92 милијарде евра, док су на Еуру 2021, упркос изазовима пандемије, износили 1,9 милијарди евра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.