Credit Suisse

Država spasavala: Klijenti iz banke povukli skoro 70 milijardi dolara!

  • Извор: Агенције
  • 24.04.2023. 10:35

Švajcarska banka Credit Suisse otkrila je razmjere povlačenja novca koje je dovelo do njenog spasavanja od strane države u martu.

Banka je objavila je da je 61,2 milijarde švajcarskih franaka (68,6 milijardi dolara) povučeno u prva tri mjeseca ove godine.

Provalio grešku na bankomatu, dizao pare i postao milioner

Provalio grešku na bankomatu, dizao pare i postao milioner

Odjeljenje za upravljanje bogatstvom Credit Suissea je krajem marta smanjio iznos aktive kojom je upravljao na 502,5 milijardi franaka, što je skoro 29 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Klijenti Credit Suisse počeli su izvlačiti novac iz banke nakon što su je zahvatila tržišna previranja koja su uslijedila nakon bankrota Silicon Valley Bank i Signature Bank u SAD u martu.

UniCredit Bank a.d. Banja Luka dobila presudu protiv firme Bitminer Factory

UniCredit Bank a.d. Banja Luka dobila presudu protiv firme Bitminer Factory

U Švajcarskoj su vlasti sastavile paket spasavanja za Credit Suisse koji je uključivao više od 200 milijardi franaka finansijskih garancija, a konkurentska banka UBS pristala je da preuzme Credit Suisse.

U Republiku Srpsku stižu banke na točkovima

U Republiku Srpsku stižu banke na točkovima

Credit Suisse je stvarao gubitke i suočio se s nizom problema posljednjih godina, uključujući optužbe za pranje novca, javlja BBC.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!