Nurijel Rubini

"Dr Propast" upozorava: Kucnuo je zadnji čas, evo šta će biti ako se ne postigne dogovor!

  • Извор: Агенције
  • 24.05.2023. 12:09

Profesor emeritus na Poslovnoj školi Stern Univerziteta u Njujorku Nurijel Rubini, ekonomista koji je predvideo finansijsku krizu 2008. godine i tako stekao nadimak "Dr Propast", upozorio je da bi pregovori o izbjegavanju neplaćanja američkih obaveza mogli da se oduže, što bi, uz izostanak dogovora oko gornje granice duga, pogodilo finansijska tržišta i narušilo povjerenje u dolar na duži rok.

"Možda će dogovor biti postignut u posljednjem trenutku. Ili je moguće da ne postignu dogovor. Ako bude tako, onda će tržište doživjeti krah", rekao je Rubini za "Blumberg TV" na marginama Katarskog ekonomskog foruma u ​​Dohi.

"Datum X" sve bliži: Na udaru državne plate i socijalna davanja

Rubini, koji je najpoznatiji po svojim predviđanjima prethodne ekonomske krize, rekao je da će geopolitičke tenzije od Ukrajine do Irana, uz pogoršanje odnosa SAD i Kine, biti veliki izazov za globalnu ekonomiju ove godine.

Prekinuti pregovori o limitu zaduživanja: Bajden ne pristaje na smanjenje budžetskih troškova?

Prekinuti pregovori o limitu zaduživanja: Bajden ne pristaje na smanjenje budžetskih troškova?

On smatra da će investitori, pod uticajem viših cijena nafte i gasa, vjerovatno koristiti svoj novac za ulaganja u čijem je fokusu tehnologija, jer su državne hartije od vrijednosti postale precijenjene.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм