Предсједник Српске

Додик позвао пољопривреднике да се до петка пријаве на позив за набавку механизације

  • Извор: АТВ
  • 29.05.2024. 08:59

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је пољопривреднике да се до петка пријаве на јавни позив за набавку механизације из Бјелорусије и најавио наставак подршке развоју пољопривреде.

"Република Српска остаје чврсто опредијељена и посвећена јачању пољопривредне производње и подршке нашим пољопривредницима. То је питање од националног значаја и у наредном периоду анализираћемо све што је до сада урађено како бисмо дефинисали који су то сегменти гдје треба додатно да дјелујемо", написао је Додик на мрежи Икс и додао:

"Задовољство је што након успјешно реализованог пројекта с нашим мађарским пријатељима ускоро почињемо и нови програм набавке савремене механизације по повољним условима из Бјелорусије, који ће додатно оснажити пољопривредну производњу, смањити трошкове и повећати продуктивност".

Он је истакао да ће након јавног позива бити сачињен правилник, гдје ћемо имати јасан увид у потребе пољопривредних произвођача.

"Радује  чињеница да овим програмом не само да јачамо нашу пољопривреду, него јачамо и наше пријатељске везе с Бјелорусијом, која је показала да разумије позицију Републике Српске и сложене односе у којима развијамо нашу економију", закључио је предсједник Српске.

Пратите нас и путем Вибера