Предсједник Републике Српске

Додик: Нико не размишља о продаји РиТЕ ''Угљевик''

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2024. 17:55

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се не спрема продаја Рудника и Термоелектране "Угљевик" и да ту причу пласира опозиција која је док је била на власти потписала пројекат "Пауер четири" који је предвиђао приватизацију енергетских извора.

"Ако је ико спријечио приватизацију енергетског сектора и примарних капацитета то смо били ми када смо дошли на власт 2006. године. Претходна власт Младена Иванића и СДС-а потписала је такозвани `Пауер четири` пројекат којим је предвиђена приватизација енергетских извора", рекао је Додик новинарима у Угљевику.

Он је упитао шта би сада било да се нису супротставили свему томе.

"Сада они исти који су били склони да то ураде, нама причају неку причу. О томе нико не размишља", рекао је предсједник Додик.

Предсједник Додик: Присуство на форуму БРИКС-а је велико признање Српској

Предсједник Додик: Присуство на форуму БРИКС-а је велико признање Српској

Он је истакао да ће примарни капацитети који се налазе у власништву Републике Српске и остати у њеном власништву, а нови који се буду градили са новим обновљивим изворима и на другим дестинацијама могу да претрпе и неке друге изворе.

"Ми се трудимо да Српска највише тих извора гради и тако ће и остати. У наредних седам, осам година Српској ће требати три пута више енергије за властиту потрошњу и то је нешто што морамо да планирамо већ сада", рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм