Париз

Додик: Експлоатација литијума тек уз озбиљне еколошке гаранције

  • Извор: СРНА
  • 27.07.2024. 17:57

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска, као и Србија, располаже налазиштима руда попут литијума, магнезијума, борне киселине, те да ће заједничким напорима учинити најбољи могући приступ томе.

"Оно што други неће да чују, а што је рекао и предсједник Србије Александар Вучић, јесте да ће се тек одлучивати након гаранција које требамо добити за еколошке и друге параметре у вези са укупним пројектом", рекао је Додик новинарима у Паризу.

Он је подсјетио да је 2006. године када је дошао на власт насљеђивао аранжмане који су били штетни за Републику Српску, попут продаје Рафинерије нафте у Броду за један евро Американцима.

"Када смо успјели да са Русима договоримо аранжман који је подразумијевао да нам се плати 140 милиона и прихвате сви дугови, те да се уложи 300 милиона, исти они који су направили договор за један евро напали су тај пројекат. Тако да то ништа није случајно, готово је идентично", рекао је Додик на заједничкој конференцији за новинаре са Вучићем.

"Посјетиоцима Српске куће биће представљена богата српска историја"


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм