Тржиште

Цијене нафте у порасту

  • Извор: СРНА
  • 25.04.2024. 22:16

Цијене нафте данас су у порасту усљед забринутости да би могло доћи до прекида у испоруци пошто је Израел појачао нападе из ваздуха на град Рафу у Појасу Газе.

У Лондону је цијена сирове нафте "брент" из Сјеверног мора већа за 99 центи или 1,1 одсто и сада је 89,01 долара по барелу.

У Њујорку је цијена свијетле сирове нафте порасла за 76 центи или 0,9 одсто и износи 83.57 долара по барелу.

На раст цијене нафте утицала је и изјава америчког министра финансија Џенет Јелен да је привредни раст у САД много већи него што је то било очекивано из кварталних података.

Израел је током ноћи појачао нападе на Рафу након што је саопштено да ће помоћи у евакуацији цивила из тог града на југу Појаса Газе, те да ће покренути копнени напад упркос упозорењима савезника да би то могло изазвати велике жртве.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.