Међународни сајам туризма

Бањи "Мљечаница" признање за најбољу инвестицију у изградњи здравствено-туристичког комплекса

  • 02.03.2024. 13:38

У оквиру Међународног сајма туризма "Бањалука 2024" данас су уручена признања у 11 области, а Специјална болница "Мљечаница" из Козарске Дубице добитник је признања за најбољу инвестицију у изградњи здравствено-туристичког комплекса.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић уручио је ово признање директору "Мљечанице" Дарку Бањцу.

Шулић је рекао новинарима да је први дан сајма био веома посјећен, што показује да је манифестација у Бањалуци највећа овог типа у БиХ.

Он је навео да ће сајам идуће године бити још боље организован, са још више излагача који ће се даље умрежавати како би туристичка понуда у Републици Српској, Федерацији БиХ (ФБиХ) и региону била још боља и приступачнија грађанима.

Бањац је рекао новинарима да ово признање значи много за Специјалну болницу "Мљечаница" и ову регију, јер Влада Републике Српске у посљедње три године улаже много у ову здравствену установу.

"У посљедње три године отворили смо неколико наших комплекса. Имамо најјачи и најбољи хидро-блок на Балкану, хипербаричне коморе, дијагностику", истакао је Бањац.

Министар екологије и туризма ФБиХ Насиха Поздер рекла је да вјерује да ће овај сајам, који је окупио више од 150 излагача, испунити сва очекивања у области туризма.

"За мене је задовољство и част да боравим у Бањалуци и да са министром Шулићем уручим награде најбољим излагачима, посјетим штандове и видим шта то све наши излагачи нуде", истакла је Поздерова.

Признање за допринос очувању и заштити природе припало је Националном парку "Сутјеска", а признање за допринос развоју бањског туризма Термана парку Лашко.

За допринос развоју манифестационог туризма признање је уручено Туристичкој организацији Врњачка Бања, а за допинос развоју туристичког производа Туристичкој организацији Врања.

Признање за квалитет пословања у хотелијерству уручено је "Хајат риџенси Котор беј ризорту", а за квалитет пословања туристичке агенције "Филип тревел" из Бањалуке.

Признање за допринос унапређењу услова рада у угоститељству уручено је Удружењу послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске "Хорека".

Ова признања уручио је министар Шулић.

Поздерова је уручила специјално признање "Партнер" предузећу "Кабекс инвест - градимо ваше снове", а специјално признање за успјешно представљање уручила је Туристичкој организацији општине Бар.

Она је Туристичкој организацији града Источно Сарајево уручила специјално признање за допринос очувању и развоју туризма у Републици Српској.

У Бањалуци је јуче отворен 4. Међународни сајам туризма који је окупио више од 150 домаћих и страних излагача.

Сајам се одржава у Спортској дворани "Центар", посјетиоци га могу обићи од 10.00 до 18.00 часова, а за њих ће бити организоване и наградне игре са поклон-путовањима, специјални сајамски попусти, те дегустација делиција са различитих поднебља.

Ова сајамска манифестација одржава се у организацији компаније "РС консалтинг и трејд" уз институционалну подршку Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, Министарства трговине и туризма Републике Српске и града Бањалука као домаћина.

Сајам ће трајати до сутра, а улаз је бесплатан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм: Против дивљине (12+) (Р)

    '' Филм: Против дивљине (12+) (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.