УКЦ РС

Жена из Лакташа стабилно: Примљена неухрањена, анемична и без свијести

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 12:42

Г.К. (43) из Лакташа, која је годинама била запостављана од стране своје породице, налази у стабилном здравственом стању, свјесна је и комуникативна, саопштио је Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Како наводе пацијентица Г.К. је примљена 11. септембра у 21.30 часова у Ургентни центар УКЦ РС, гдје је довезена санитетским возилом Хитне помоћи из Лакташа.

"Пацијентица је примљена са видним ранама по тијелу (декубитусима), неухрањена, анемична, непокретна, запуштеног здравственог стања  и без свијести", наводе у УКЦ РС.

АТВ сазнаје: Жена из Лакташа 17 година није излазила из куће!

АТВ сазнаје: Жена из Лакташа 17 година није излазила из куће!

Према ријечима проф.др Владе Ђајића, генералног директора УКЦ Републике Српске љекари Ургентног центра су хитно приступили дијагностичкој обради пацијента и примјени адекватне терапије, те се приступило мултидисциплинарном лијечењу и одмах су укључени љекари Клинике за пластично-реконструктивну хирургију, хематолози, инфектолози, интернисти и стање пацијентице се већ наредног дана стабилизовало.

Према ријечима др Славице Зељковић, начелнице Ургентног центра, стање пацијентице данас је стабилно, свјесна је и комуникативна, те се даље примјењује сва адекватна терапија у циљу стабилизовања општег здравственог стања. Пацијентица остаје на даљем праћењу и лијечењу у Ургентном центру УКЦ Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера