Udruženje poljoprivrednika

Zašto se Bakajlić nije sastao sa Minićem?

  • Извор: АТВ
  • 04.07.2023. 20:01

Potvrdili sastanak, pa ga dan prije posjete otkazali a onda na potpuno drugoj lokaciji zavapili kako ih ministar zaobilazi i ignoriše.

To su juče uradili članovi ''Udruženja poljoprivrednika sela Semberije i Majevice'' predvođeni Savom Bakajlićem. Zvali smo ga da objasni u čemu je problem. 

Savo Bakajlić nije htio pred kamere ATV-a, ali nam je u telefonskom razgovoru ispričao da on nije kriv i da nije bilo otkazivanja sastanka sa ministrom Minićem, nego da je za to odgovorna Savjetodavna služba pri Ministarstvu koja je promijenila protokol. I to je otprilike treća verzija od juče koju je Bakajlić ispričao zašto se nije sastao sa ministrom poljoprivrede, Savom Minićem.

Dok Bakajlić priča jedno, pa drugo, pa treće, iz Ministarstva su se oglasili i rekli da je lično on otkazao susret sa ministrom dan prije posjete. Čudno je, ako već nije htio da se sastane sa Savom Minićem, to što je došao na jedan drugi sastanak na kome je ministar. Tamo je čak aktivno učestvovao u diskusiji. Minić kaže da je, očigledno, politika umještala prste tamo gdje joj nije mjesto. 

“Mi smo Republika Srpska i Bijeljina je Republika Srpska, i to da li neko  želi sastanak ili ne, to je stvar nekih drugih političkih konotacija. Ne mogu se oteti jednom utisku, da ovo maksimalno želi da se politizuje. Ja sam po protokolu koji sam imao od petka došao na zatvorena vrata jednog udruženja”, rekao je Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. 

Sastanak sa dva udruženja bio je dogovoren i ono što se juče desilo je nepotrebno, kažu u drugom Udruženju. 

“Meni je sve komplet smiješno. Prije 15 dana, na sastanku u Banjaluci, dogovoreno je znači da ministar dođe prije žetve i posjeti i jedno i drugo udruženje, da obavi razgovor sa članovima i da vidimo gdje je problem i posle toga da idemo u hotel Drinu”, rekao je Boško Radić, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Semberije

Da je politika uplela prste jasno je i po izvještavanju pojedinih medija naklonjenih opoziciji koji su, čim je Minić stigao u Bijeljinu, odmah objavili informacije kako je odbio da se sastane sa određenim poljoprivrednicima, što je ekspresno i demantovano. Nešto kasnije, niko se od onih koji su tvrdili da ih ministar zaobilazi, nije oglasio kada je saopšteno da su isplaćeni nikad veći podsticaji za pšenicu uz napomenu da je i agrarni budžet nikad veći.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм