Заштита

Захваљујући Влади Српске обезбијеђено још 200 противградних ракета

  • Извор: СРНА
  • 21.06.2024. 21:33

"Противградној превентиви" данас је испоручено још 200 противградних ракета за које је средства обезбиједила Влада Српске, односно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, рекао је директор овог јавног предузећа Тихомир Дејановић.

- Заједно са 1.300 ракета које су испоручене средином маја број од 1.500 ракета нам омогућава да несметано реагујемо у свим ситуацијама грмљавинских непогода у сезони - рекао је Дејановић за Срну.

Он је навео да је од прошлогодишње сезоне преостало 1.950 ракета, док се до краја јуна очекује испоруку још 200 ракета из Србије, чиме ће бити заокружена набавка од 1.700 ракета у овој сезони и задовољене потребе противградних станица за редовном попуном.

Дејановић је подсјетио да је овогодишња сезона имала 26 дана са дејствима и да је до сада утрошено 620 противградних ракета.

- Наредних дана очекујемо промјену времена са падом температуре и падавинама, уз јаку грмљавину и непогоде, што ћемо пратити у појачаном дежурству - рекао је Дејановић.

Додао је да је на брањеном подручју ове године активно више од 300 противградних станица од чега су више од половине аутоматске, што је омогућило дејство у свим метеоролошким условима и у свако доба дана и ноћи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.