Дан жена

За све жене, путовање у Беч: Посебан осмомартовски поклон бањалучке групације

  • 11.03.2024. 15:13

Није то само за Дан жена, већ је поштовање и пажња према онима које су обликовале и обликују читаву групацију нешто што се његује и преосталих 364 дана у години. Тако кажу у "Infinity International Group", након што су својим дамама приредили не баш типичан, осмомартовски поклон.

Наиме, на друштвеним мрежама објавили су фотографије са путовања и, како кажу, викенда за памћење које је 90 жена из групације провело на релацији Беч-Братислава-Грац.

„Познати смо као групација у којој жене заузимају бројне руководеће и менаџерске позиције и у чијим су компанијама управо жене својим знањем и умијећем разбиле све предрасуде о „мушким“ и „женским“ занимањима, па је било сасвим логично да им овај празник честитамо на најљепши могући начин“, каже Ђорђе Мрђа, маркетинг менаџер компаније Проинтер ИТСС, чланице "Infinity" групације.

Признаје да су се сви својски потрудили око организације, али и да се, судећи према утисцима, тај труд исплатио.

“Жељели смо да овогодишњи празник сјајне жене из наше групације упамте по нечем посебном и, ево, након повратка с путовања, мислим да смо у томе и успјели. За почетак, уз туристичког водича, обишли смо бројне знаменитости Беча и уживали у богатом историјском и културном наслијеђу ове престонице. За наше даме организовали смо и вечеру у једном типичном, бечком ресторану, у којем нас је дух града додатно очарао”, каже Мрђа.

Организатори су се побринули за још један, додатни утисак, па су из Беча отишли и на једнодневни излет у Братиславу.

“Утисак на утисак, тако бих описао посјету још једној европској престоници у којој смо, чак и за тако кратко вријеме, много тога видјели и доживјели. Ево и данас, док се свега присјећамо, чини се да је ово путовање било пун погодак”, каже Мрђа.

Додаје да су у повратку за Бањалуку, одлучили да све зачине још једном дестинацијом, па је екипа свратила и у Грац.

“И одатле носимо сјајне успомене. Наше даме кажу да су претходна два дана била толико испуњена да се чинило као да је овај викенд био дужи од уобичајеног. И, наравно, надају се да ћемо га поновити”, каже Мрђа који је и због још једне ситнице сигуран да је ово био прави осмомартовски поклон.

Од своје “женске екипе” и он је, на крају, добио поклон, у знак захвалности за путовање које је свима “напунило батерије”.

Поклон и брига за ширу друштвену заједницу

Осим бриге о запосленима у својим компанијама, Инфинитy групација ни ове године није заборавила оне који се годинама боре за остваривање женских права и бољи живот жена.

У догодишњој сарадњи са организацијом Удружене жене из Бањалуке, ИИГ је активан партнер у запошљавању жена корисница Сигурне куће, а ове године су њиховом Фонду за економско оснаживање жена донирали 3.000 КМ.

За потребе корисница Сигурне куће, поклонили су и три рачунара и осмислили још један, практичан начин да им помогну. Наиме, њихов Цалцулус центар држаће и обуку за кориснице, ради унапређења вјештина рада на рачунару које им могу бити од помоћи у будућем запослењу.


Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!