Милорад Арлов

Хуманост у тешком временима за Србе и српску дјецу на Kосову и Метохији

  • 29.09.2023. 13:52

Добровољну хуманитарну акцију “Одбрадујмо Ваше вршњаке на Kосову и Метохији” коју је половином септембра покренуо Одбор за помоћ Kосову и Метохији Бањалука уз сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске преко основних и средњих школа Републике Српске, до данас је подржало и уплатило своје донације више школа.

“Ова дугодишња акција која је посвећена предсшколској дјеци, школарцима, дјеци са потешкоћама у развоју на Kосову и Метохији траје до 31. децембра ове године, убјеђени смо да ће извући осмјех многој нашој дјеци на нашој јужној покрајини. Помислимо на њих док у страху живе они и њихове породице, иду у вртиће и школе уз пуцњаву, борбена возила, хапшења, помене и паљење свијећа и присуство многобројних полицијсских снага такозваног Kосова, Еулекса и Kфора на Kосову и Метохији. Захваљујући Вама вјерујемо и успјећемо да их обрадујем, пружимо пажњу, извучемо осмјех многобројној ђеци у децембру и јануару за српске празнике и са помоћи ђеци са потешкоћама у развоју и поклонима за које ће сакупили средства њихови вршњаци широм Републике Српске”, рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Захвалио се свим ученицима, директорима, професорима , наставницима а највише породицама које су подржале и које ће подржати велику хуманитарну акцију “Обрадујмо Ваше вршњаке на Kосову и Метохији” за српску дјецу на Kосмету.

Сви који желе помоћи могу путем жиро рачуна Одбора за помоћ Kосову и Метохији 5551000034196445 код Нове банке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.