ŽRS

Voz prošao tik pored njih: Neodgovorno ponašanje vozača na putnom prelazu u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 25.08.2023. 18:24

Na putnom prelazu "Incel 1" u Banjaluci vozač putničkog automobila je, nepoštujući svjetlosnu i drumsku signalizaciju, ušao u prostor između polubranika i pruge uprkos svjetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”

Na ovaj način vozač je ugrozio ličnu  bezbjednost, kao i bezbjednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja. Sve se dogodilo 12. avgusta, u kasnim večernjim satima.

“Da se učesnici u drumskom saobraćaju neodgovorno ponašaju i zanemaruju saobraćajne propise, te nastavljaju se kretati vozilom preko putnog prelaza i pored uključene svjetlosne signalizacije i spuštenog polubranika, a čime ugrožavaju sopstvenu bezbjednost i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju, govori događaj koji se desio  na putnom prelazu "Incel 1" 12.08.2023. godine”, naveli su iz ŽRS.

Kako kažu, iluzorno je govoriti da su svi putni prelazi obezbijeđeni u skladu sa zakonskim propisima te da Željeznice Republike Srpske u skladu sa zakonskom regulativom kontinuirano rade na povećanju sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, ako ne postoji ni minimum svijesti o odgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju, kao i o opasnostima i posljedicama neodgovornog ponašanja učesnika u saobraćaju.

“Ostaje nam samo da ponovo upozoravamo na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, ukazujući na potrebu odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju, čime bi se eliminisale nezgode i udesi na putnim prelazima, koji u svakom slučaju proizvode tragične i nesagledive posljedice. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvek ima prednost”, poruka je iz Željeznica Republike Srpske.

Oni su objavili i video snimak.

Пратите нас и путем Вибера