Код Модриче

Воде Српске: Неистините тврдње "грађанских активиста" о радовима на ријеци Босни

  • Извор: АТВ
  • 22.03.2024. 10:52

Јавна установа "Воде Српске" негирала је тврдње "грађанских активиста" из Неформалне групе грађана - За легалну и контролисану експлоатацију шљунка у Републици Српској" који тврде да надлежне институције Републике Српске дозвољавају "шљункарима" уништавање ријеке Босне на подручју Модриче.

У тексту под насловом "Шљункари преграђују ријеку Босну и ваде шљунак у Дугом Пољу код Модриче", објављеном на порталу антикорупција.инфо 20. марта, "грађански активисти" тврде да се врши неконтролисана експлоатација шљунка и преграђивање ријеке Босне на локалитету Дуго Поље код Модриче. Из ''Вода Српске'' напомињу да су се на овом порталу, " који финансира Америчка агенција за обнову и развој "УСАИД",  више пута оглашавали са неистинитим тврдњама на рачун надлежних институција Републике Српске.

„Истина је да се на овом локалитету реализују радови на изградњи насипа и регулација корита ријеке Босне, који имају за циљ заштиту становништва и материјалних добара у насељу Добор које је већ дуго година угрожено од високих вода ријеке Босне. Нажалост, нестручни 'грађански активисти' све то виде као преграђивање ријеке Босне и неконтролисано вађење шљунка“, саопштено је из ''Вода Српске''.

Додик: Захтјеви оправдани, кладионицама није мјесто поред школа!

Додик: Захтјеви оправдани, кладионицама није мјесто поред школа!

Јавна установа "Воде Српске" подсјећа јавност Републике Српске да такозвани "грађански активисти", који се појављују под називима "Неформална групе грађана - За легалну и контролисану експлоатацију шљунка у Републици Српској" или "Неформална групе грађана - За легалну и контролисану експлоатацију шљунка у сливу ријеке Босне" или "Неформална група грађана - Да се не понови мај 2014" и под још неким "неформалним" називима, већ дуже вријеме лажно информишу јавност са циљем стварања лоше слике о сектору водопривреде Републике Српске.

„С тим у вези, 'Воде Српске' још једном упозорава јавност на злонамјерне активности такозваних 'неформалних група грађана' које се финансирају из иностранства. Правни тим Јавне установе 'Воде Српске' ће сагледати правни основ за покретање тужби против аутора у јавност изнесених лажи“, саопштено је из ЈУ ''Воде Српске''.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.