СПЦ

Вјерници данас славе Успење свете Ане: Удате жене треба да изговоре ову молитву

  • Извор: Магазин новости
  • 07.08.2024. 07:16

Српска православна црква прославља 7. августа Успеније свете Ане, мајке Пресвете Богородице.

На дан 9. септембра прославља се празник Зачеће свете Ане.

Света Ана била је ћерка свештеника Метана из Левијевог рода и Марије из Витлејема. Анини родитељи имали су још двије кћерке: Марију и Совију. Марија је родила Саломију, а Совија Јелисавету која је касније родила Светог Јована Крститеља.

Ана је са својим мужем Јоакимом 50 година живјела без дјеце, а онда је у позним годинама родила Марију, Пресвету Богородицу.

Јоаким је годинама био скрхан због чињенице да са Аном нема порода, па је једном приликом отишао у пустињу гдје је туговао данима. Једног дана указао му се анђео који му је рекао да ће га Бог благословити дјететом, а касније се указао и Ани и рекао јој исту ствар.

Пресрећни Ана и Јоаким обећали су Богу да ће дијете посветити у храму. Тако су Јоаким и Ана постали родитељи Пресвете Богородице, коју су одгајали до њене треће године, а потом су испунили своје обећање и одвели је у храм у коме је живјела до своје 12. године, када се вјерила за Јосифа.

Молитва удатих жена Светој Ани

Света мајко Ано, која си од Бога одабрана, да постанеш мајком оној, што нам је родила божански Спас, теби се плачући обраћам за твој моћни заговор.

Измоли ми код свог и мог Бога милост, да будем данас и све дане свога живота поштена, честита, чиста и трезна, ћутљива, вриједна, милосрдна и богобојажљива жена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.