БИХАМК

Велике гужве на више граничних прелаза у БиХ

  • Извор: Агенције
  • 24.03.2024. 16:28

Појачан је промет возила на граничном прелазу Градишка у оба смјера, саопштено је из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БИХАМК).

Дуге су колоне на излазу из Босне и Херцеговине на граничним прелазима Велика Кладуша, Изачић, Градишка и Брод.

На другим граничним прелазима путничка возила за сада не чекају дуже од 30 минута.

У вишим предјелима Босне пада снијег и понегдје се задржава на коловозу. У осталим подручјима коловоз је мокар и мјестимично клизав. Овако вријеме погодује одронима камења на коловоз. Фреквенција возила је слабијег интензитета, али у послијеподневним и вечерњим сатима очекује се појачан промет возила.


Ужас на релију: Ауто улетио у гледаоце, четворо мртвих

Ужас на релију: Ауто улетио у гледаоце, четворо мртвих

Апелују на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно и да обавезно посједују зимску опрему.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново - Гребак - Устиколина - Фоча.

Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона могу користити и правац Сарајево - Рогатица - Устипрача - Горажде - Фоча.

Због оштећења моста на магистралном путу Рогатица - Устипрача возила до 12 тона укупне дозвољене масе саобраћају једном траком, док је за возила преко 12 тона саобраћај обустављен.

На дионици Кључ - Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.


Преминуо чувени Томислав Петернек

Преминуо чувени Томислав Петернек

У току су радови на улазу у Неум (Столац - Неум) због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на постојећу обилазницу (Дубровачка улица).

У току су радови на дионици магистралног пута М-17 Јабланица - Потоци (у Доњој Јабланици) због чега је саобраћај регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

Радови се изводе и на магистралним путевима: Жепче - Зеница, Тарчин - Раштелица, Чевљановићи - Нишићи, Груде - Витина, Бијељина - Рача, на сјеверном улазу у Мостар, као и на кружном току на улазу у Босанску Градишку. На мјестима извођења радова саобраћа се успорено.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм