Дионица ауто-пута кроз Семберију

Ускоро у функцији нови мост на Сави

  • Извор: АТВ
  • 03.02.2024. 19:30

Радови на изградњи дионице ауто-пута кроз Семберију у пуном су јеку. Први слој и подслој насипа на цијелој траси од 20 километара је урађен. До сада је инвестирано 82.500.000КМ

"На првих 3 километра на десној стационажи урадили смо и други слој насипа. Динамика радова тече у складу са нашим планом који смо и поставили испред себе, да овај пројекат завршимо за три године и да он буде готов у септембру 2025.године“, рекао је Недељко Ћорић, в.д. директора „Аутопутеви РС“ . 

Уговорена је изградња заједничког граничног прелаза на србијанској страни чији је рок за изградњу 24 мјесеца. Очекује се да ће бити завршен када и ауто-пут. Мост на Сави је у завршној фази.

Нови мост на Сави је у припреми за пробну фазу пуштања у рад како би се нови мост користио за саобраћај. Упоредо би требали почети и радови на  реконструкцији старог моста коју ће радити Република Србија.

Са новим мостом, али и реконструисаним старим дошло би до великог растерећења у саобраћају, кажу у „Аутопутевима РС“.

„Очекујем да ће то бити јако брзо и да ће бити у функцији, и он ће служити дотле док се не успостави саобраћај на дионици ауто -пута од Бијељине до Раче и Раче до Kузмина“, навео је Ћорић.

Планирано је да у  функцији остаје стари ГП који ће такође бити интегрисани. Изградња још једног граничног прелаза омогућиће и значајно већи проток саобраћаја на граници, који ће трајно ријешити и гужве које постоје на ГП Рача.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.