Бањалука

УКЦ Српске: Одржан Семинар "Правилно управљање медицинским отпадом"

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 11:52

У организацији Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Фонда за заштиту животне средине Републике Српске и Универзитетског клиничког центра Републике Српске данас је у Бањалуци одржан једнодневни Семинар под називом "Правилно управљање медицинским отпадом".

Више од 150 учесника семинара из здравствених установа широм Републике Српске је слушало теме у вези збрињавања медицинског отпада.

Предавачи су били: Жељко Алексић, републички координатор за управљање медицинским отпадом у Републици Српској, Свјетлана Радусин, стручни савјетник за заштиту животне средине при Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Џејна Миланковић- Рамадани, начелник Одјељења за хемикалије и биоциде у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске и Драган Николић, републички еколошки инспектор.

Кроз обрађене теме истакнут је значај правилног управљања и збрињавања медицинског отпада, правни оквир утицаја на животну средину и управљање медицинским отпадом те управљање хемикалијама у здравственом сектору. 

"Такође учесници семинара су слушали и дискутовали о управљању отпадом у вријеме пандемије и инспекцијским надзором управљања медицинским отпадом. За правилно управљање медицинским отпадом је значајна подршка руководства установа и морам да нагласим да имамо разумијевање и подршку проф.др Владе Ђајића", рекао је Жељко Алексић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм