Бок Јанковац

Ученици спријечили велики пожар код Градишке

  • Извор: Независне
  • 05.05.2024. 10:52

Малишани из Бок Јанковца, ученици градишких основних школа, спријечили су ширење пожара који је током празника избио у њиховом насељу.

Прије доласка ватрогасаца из Градишке, они су кантама носили воду и гасили ватру.

То су Сара Видовић, Сара Суботић, Лука Љепојевић, Стефан Маричић, Јана Козлина, Кристина Љепојевић, Тамара Видовић.

Акцију, о којој се увелико прича у овом приградском насељу Градишке, успјешно су окончали, заједно са ватрогасцима који су дошли на њихов позив.


Након осам синова Милићевићи добили кћеркицу: Васкрс испуњен огромном срећом

Након осам синова Милићевићи добили кћеркицу: Васкрс испуњен огромном срећом

"Играли смо одбојку и примијетили да је, преко пута, на имању ограђеном високом жицом избио пожар, да гори сијено, трава, да се ватра брзо шири. Помислили смо, да би се ватра могла прошири на куће и насеље. Одлучили смо да спријечимо ту могућност. Потрчали смо до комшија, звали старије у помоћ. Нама се придружио Миливој Раца. Питао је, може ли неко од нас пријећи ограду. Стефан Маричић је прешао, а ми смо њему додавали канте са водом. Касније су и друга дјеца стигла на пожариште", испричао је Лука Љепојевић.

Јана Козлина је позвала Професионалну ватрогасну јединицу из Градишке.

"Знала сам број и позвала. Рекла сам да је пожар код нас, у насељу...И да требају што брже доћи. Објаснила сам све, гдје се налазимо и о чему се ради. Питали су, ко је запалио ватру, да ли сте ви или неко други. Не, нисмо ми, ми гасимо. Неко је бацио опушак и запалио суву, покошену траву", описала је Јана Козлина своју улогу у гашењу пожара.


Дјевојку опељешили за двије кафе: Већи шок услиједио када је видјела цјеновник

Дјевојку опељешили за двије кафе: Већи шок услиједио када је видјела цјеновник

"Ватрогасци су брзо стигли. Рекли су да се одмакнемо на безбједно мјесто а они су ватрогасним возилом угасили ватру. Заједно смо се, послије успјешно завршеног посла, фотографисали. Сада добијамо много честитки и похвала", казали су нам малишани из Бок Јанковца.

Спортисти

Дјеца која су учествовала у акцији гашења пожара, успјешни су спортисти, већином одбојкаши. На наше питање, шта сматрају највећом наградом, казали су да је то угашена ватра, а пријају им и похвале вршњака и комшија.

"Када бисмо на поклон добили одбојкашку лопту, то би нас обрадовало. Стварно нам је потребна. Искрено вам кажем", одговорио је Лука Љепојевић, разговорљиви дјечак док су дјевојчице сасвим скромне али је очигледно да и оне размишљају исто као Лука, пише портал "Независне".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)