Velika očekivanja od sezone

U Trebinju se nadaju rekordnom broju turista

  • Извор: АТВ
  • 09.04.2022. 19:01

Nikad veća očekivanja od turističke sezone u Trebinju, rekordnom broju turista nadaju se svi. Željno ih čekaju pijačni prodavci i suvenirnice, a ponajviše im se raduju hotelijeri i ugostitelji. Rezervacije uveliko stižu.

"Pa možemo da se pohvalimo da smo baš ušli u ovu godinu i ovu sezonu tako da su naši smještajni kapaciteti sada već za vaskršnje i prvomajske sadržaje popunjeni, naši paketi su već 70 odsto rasprodati", kaže Milica Adžić, marketing menadžer "Grada sunca" Trebinje.

Velika očekivanja imaju i turistički vodiči. Nadaju se velikim grupama i to iz inostranstva. Tamara priželjkuje Italijane.

"S obzirom na prognoze koje daju turizmolozi i naše kolege iz regiona naravno da i mi turistički vodiči u Trebinju očekujemo da će ova sezona biti uspješna i da se nećemo susretati sa problemima sa kojima smo se susretali. Svi željno očekujemo goste kako bi smo im na najbolji način pokazali ljepote našega grada", kazala je Tamara Kurteš, licencirani turistički vodič.

U tim ljepotama neki već uživaju. Ovih dana cvijeta kongresni turizam pa danas na jugu ljekari sa svih strana kažu Trebinje je lijek za dušu.

"Puno stilova izmješano ali sve nekako uklopljeno u jednu lijepu cjelinu. Toplo", istakla je Snežana Vujović.

"Divno, prvi utisci divni, prelijepo, kao metropola", dodaje Milena Kostić.

Turistički radnici obilaze sajmove, spremili su i promotivnu kampanju, a spremaju i svečano otvaranje sezone. Optimizma ne fali ni direktorici Turističke organizacije.

"U Trebinju je u zadnje vrijeme uvećan broj grupnih turističkih obilazaka i dobra je popunjenost smještajnih kapaciteta. Prema podacima i pokazateljima mi vjerujemo da je pred nama jako dobra ljetnja turistička sezona", izjavila je Mirjana Putica, TO Trebinje.

Prve gužve u Trebinju prema očekivanjima turističkih radnika mogu se desiti već za vaskršnje praznike ali i prvog maja.



Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.