Начелник Хигијенско-епидемиолошке службе

Тужилаштво уложило жалбу на ослобађајућу пресуду Отковићевој због неискориштених вакцина у Приједору

  • Извор: СРНА
  • 05.07.2024. 09:14

Окружно тужилаштво Приједор уложило је жалбу на пресуду Основног суда у том граду којом је начелник Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Приједор Милица Отковић ослобођена оптужби за кривична дјела несавјестан рад у служби и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Тужилаштво сматра да је првостепени суд учинио битне повреде одредаба кривичног поступка и да је погрешно и непотпуно утврдио чињенично стање, те предлаже да Окружни суд укине првостепену пресуду и предмет врати првостепеном суду на поновно суђење или преиначи пресуду тако да оптужену огласи кривом, изрекне јој казну и обавеже на плаћање трошкова поступка.

Милица Отковић и њен бранилац, адвокат Саван Зец, сматрају да је жалба Окружног тужилаштва у цјелости неоснована и предлажу да буде одбијена.

Они траже да буду обавијештени о сједници вијећа другостепеног суда и захтијевају изузеће судије Мирјане Миодраговић-Басрак из другостепеног поступка, јер је у родбинским везама са свједоком оптужбе Александром Шкорићем.

Отковић није крива што су пропале вакцине у Дому здравља Приједор

Отковић није крива што су пропале вакцине у Дому здравља Приједор

"Ова чињеница може имати утицаја приликом одлучивања о жалби, јер се наводима и доказима одбране указивало управо на одговорност свједока Александра Шкорића и да се терет његове одговорности пребацује оптужницом на оптужену", наводи се у одговору одбране на жалбу тужилаштва.

Ослобађајућу пресуду Основни суд у Приједору донио је 27. новембра прошле године, наводећи да начела правичног суђења обавезују суд на доношење ослобађајуће пресуде, не само када је доказана невиност оптуженог, већ и онда када није несумњиво доказана кривица.

У приједорском Дому здравља 12. априла 2021. године дошло је до прекида хладног ланца у замрзивачу у којем су чуване 1.342 дозе вакцине "спутњик ве".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм