Руши све предрасуде

Требињка Ана (23) једва чека да се шлепером запути на отворени пут

  • Извор: Независне
  • 24.04.2024. 06:52

Млада Требињка Ана Кисић, иако има само 23 године, прва је жена возач шлепера у источној Херцеговини и, како каже, иако тренутно вози путнички аутомобил у једној компанији у Требињу, једва чека да изађе на друм овим моћним возилом.

Иако је завршила и за кувара и туристичког техничара, па је и у пракси почела да се бави куварством, прижељкивала је, како каже, да постане возач, па се пребацила најприје на посао доставног возача, а онда, након девет мјесеци прешла у компанију гдје се сада налази.

- С обзиром на то да волим и дуга путовања и дуге вожње, а волан ми једноставно представља изазов, одлучила сам да полажем и ЦЕ категорију вожње, иако сам иначе у, такозваном, мушком послу, гдје ради мало жена, имала сам пуну подршку мушких колега који су се у почетку вјероватно само шалили, али је та мисао у мени оживјела, па сам положила и категорије А - за мотор, Ц - за камион и Е за камионе са приколицама - каже Ана за Независне.

Данас без струје ова бањалучка насеља

Данас без струје ова бањалучка насеља

Како је навела, иако још нема искуства на дугим турама, прижељкује да се шлепером запути на отворени друм, који, такође, има своју предност, с обзиром на то да је кабина, односно управљачко мјесто, на доста већој висини, са доста већом прегледношћу.

- Самим тим, то је осјећај сигурности, јер је већина возила испод вас, али са друге стране, то изазива и страх шта све може тако велика машина учинити оном малом путничком аутомобилу, мада је најбоље о томе не размишљати и концентрисати се максимално на пут, односно на оно у чему смо ми у кабини у предности - прегледност - каже Ана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: