Ванредно

Стиже један од најјачих олујних удара у више од 20 година

  • Извор: Б92
  • 20.10.2023. 19:05

Делове Немачке захватило јако невреме, а надлежне службе упозоравају да ће ноћас ситуација бити још гора.

Министар околине Тобиас Голдшмит апеловао је на становнике на обали да се добро информишу и предузму одговарајуће мере опреза.

Олујни ветар у петак је стигао до Шлесвиг-Холштајна, док се на том северном подручју земље очекују и удари ветра орканске јачине. Становништву издат низ упозорења.

"У Шлесвиг-Холстајну је на помолу један од најгорих олујних удара у више од 20 година који ће се догодити у ноћи између петка на суботу. Не напуштајте своје домове и чувајте своје љубимце", поручили су метеоролози, преноси Fenix магазин.

Школе затворене, издато ријетко црвено упозорење: Европска земља се спрема за олују

Школе затворене, издато ријетко црвено упозорење: Европска земља се спрема за олују

"Личне драгоцености однесите на више делове зграде. Искључите струју и грејање у угроженим просторијама. Постоји опасност од струјног удара чак и код кондензације. Такође, требало би да избегавате водене површине у региону где се могу догодити поплаве, јер се тамо могу створити плимни таласи", упозоравају градске власти.

Метеоролог Бјорн Александер пак истиче да, посебно на Северном и Балтичком мору, постоји опасност од удара ветра око 100 km/h, а не искључује ни могућност орканских удара преко 120 km/h.

"Један од најјачих олујних удара у више од 20 година спрема се за ноћ с петка на суботу. Ово је апсолутно ванредно за Балтичко море. Опасна ситуација остаје врло напета до суботе око поднева", рекао је метеоролог.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.