Благи пад температура

Стиже хладни фронт

  • Извор: Телеграф
  • 10.04.2024. 12:30

Пред нама је још један сунчан и прави љетњи дан. Максимална температура биће у већини предела изнад 25°C, а у централним и југоисточним предјелима до 30°C, у Бањалуци до 22°C.

Иначе, у овом часу на сјеверу Италије и у области Алпа има обилних падавина, који су дио премијештања хладног фронта, а који је овим предјелима са запада донио и нагли пад температуре ваздуха.

У сјеверним пределима Италије има јаке кише и пљускова са грмљавином, а у Алпима на истоку Швајцарске и на западу Аустрије веје снијег.

Ипак, на свом путу ка истоку, овај хладни фронт постаће веома ослабљен и као такав ускоро ће прећи преко Словеније, касније и преко сјевера Хрватске, али без значајнијих падавина, уз осјетнији пад температуре ваздуха и уз повећање облачности.

Иначе, овај ослабљени хладни фронт својим периферним дијелом донијеће данас нешто свјежију ваздушну масу са запада.

Наставља се сушни период, с обзиром на то да ослабљени хладни фронт осим умјереног повећања облачности неће донијети кишу.

Како нас са сјеверозапада очекује нагло јачање антициклона, ваздушни притисак биће у осјетнијем порасту и наредних дана биће веома висок, што ће условљавати врло стабилно вријеме.

Сутра ће максимална температура у Бањалуци бити 20 степени, а током недјеље ће константно расти. У недјељу ће максимална износити 30 степени.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм