АТВ јутро

Шта је сурогат мајчинство и ко може да буде сурогат мајка?

  • Извор: АТВ
  • 25.12.2023. 13:07

Сурогат мајчинство представља ситуацију у којој жена износи трудноћу за други пар. Та жена се назива "преносни инкубатор“ што ружно звучи али то јесте тако, рекла је у нашем АТВ јутру специјалиста гинекологије и акушерства Ивес Шиндрак.

Пар који улази у процедуру сурогат мајчинства је донор генетског материјала - сперматизоида, јајних ћелија и ембрион и у том случају дијете не може да наслиједи особине сурогат мајке.

"Сурогат мајка може да буде пунољетна особа од 18, односно изнад 21 годину, жена која је имала бар једну трудноћу и да је здрава“, каже Шиндрак.

Постоје сајтови на које жене могу да се пријаве.

"Било је и осам жена из БиХ које су се пријавиле да буду сурогат мајке али не знам шта је било са њима даље“, каже Шиндрак.

Опширније о овој теми погледајте у наставку:

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм