Паралија

Српкиња доживјела ноћну мору у Грчкој: Дефинитивно нас не воле

  • Извор: Нова.рс
  • 18.07.2024. 06:00

На Инстаграм страници "никана.гр" објављено је искуство једне српске туристикиње која је послије овогодишњег љетовања у Грчкој дошла до закључка да нас "Грци једноставно не воле". 

Наиме, у жена је у коментарима написала да је љетовање у Грчкој данас потпуно другачије него раније.

"Једноставно нас не воле. То је нека моја импресија, нажалост. Некада смо били народ у љубави, у вријеме наших очева. Имам 40 година тако да то вријеме је дефинитивно прошло“, написала је жена у објави је рекла да породично љетује у Паралији и да јој се није догађало као ове године да јој је продавачица у ресторану питала "да ли су Срби“, а онда им је рекла да сачекају јер има много посла и да се иста ситуација десила сљедећи пут и да су чекали оброк сат времена. 

На Инстаграм страници објаснили су да Грци који су власници смјештаја цијене српске туристе, али да постоје они који нису одушевљени нашим туристима јер "мало троше“.

Велики пожар у тржном центру однио најмање осам живота

Велики пожар у тржном центру однио најмање осам живота

"Грци су добри трговци и у 99% случајева врло љубазни према муштеријама. Такође, након заиста дугог искуства, знамо да 90% Грка који су власници смјештаја изузетно цијене српске туристе. Кажу да су најчистији, породични људи, нису гласни, рано одлазе у кревет, нису алкохоличари и вјеровали или не имамо власнике који не желе да им шаљемо Грке или туристе из неких других земаља.

Једини власници који нису одушевљени српским туристима јесу неки (не сви) који у оквиру смјештаја имају бар или ресторан, јер кажу да српски туристи мало троше. И овдје није у питању нетрпељивост на расној основи, већ искључиво рачуница. Ако може да бира између Британца који ће читав дан бити за баром и поручивати пиће и Србина који ће поручити једно или ниједно пиће ако није обавезно, наравно да ће одабрати Британца.

Када су барови и ресторани у питању, можда више од 50% запослених конобара нису Грци, већ Албанци, а има и Бугара, али чак и ако су запослени млади Грци то обично нису локалци и ту се заиста често може осјетити недостатак љубазности, посебно на популарним плажама, на којима се очекује да много потрошите.

Све у свему, ми не мислимо да нас Грци не воле, напротив, ништа се није променило, али током летовања много туриста и нема додир са локалцима.

И да напоменемо да је сезона за локалце врло напоран период. То више нису кратка љета као што су некада била са малим бројем туриста. Сада и на мале дестинације као што је рецимо Ситонија дође милион људи, сезона траје од маја до октобра, туризам се омасовио, а они раде без дана одмора, 7 дана у недјељи па вјерујемо да им послије мјесец два дана таквог рада није ни до укућана, а камоли до туриста. 

Озбиљно упозорење: Велики дио БиХ у наранџастом

Озбиљно упозорење: Велики дио БиХ у наранџастом

Али морамо напоменути да и поред свега, 99% порука које добијамо ипак јесте позитивно и јако нам је жао што је ова туристкиња разочарана, јер видимо да нам је потпуно искрено пренијела свој утисак“, пише у опису Инстаграм стране, преноси "Нова".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: