Увид у приходе

Спорни финансијери странке Народни фронт

  • Извор: АТВ
  • 13.06.2024. 19:10

Инкасиран новац у Народни фронт Јелене Тривић тежак је скоро 205.000 марака. Не чуди што је дуго крила финансијере, јер је тешко повјеровати и у оно што је по закону морала доставити ЦИК-у.

Увидом у те приходе, физичка лица су, наводно, донирала чак и до 8.000 марака. Ипак, није јасно ко је, заправо, обезбиједио тај новац. Његовим поријеклом ЦИК се није бавила.

"Вјероватно обезбијеђена на неки други начин међутим физичка лица накнадно која ће потписати те донације и да то суштински нису неки доприноси заинтересованих појединаца који желе да побиједи идеја Јелене Тривић и њена странка него да се ту управо ради о неким средствима, да ли од неких страних извора или од одређених кругова, одређених приватника", рекао је Срђан Мазалица, посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Само за мјесечне трошкови, између осталог и службеног аутомобила, фотографа, кирије, канцеларије, Јелена Тривић са платом универзитетског професора, требала би магичном рачуницом да обезбиједи око 100.000 марака. Још чудније је да ту цифру могу достићи лица на чија имена је уплаћиван новац за Народни фронт.

"Видите да су то људи који су ратни војни инвалид, па ето он има 7.000 марака да да у кешу некој политичкој организацији у оснивању. Ту видите чланове блиске породици Јелене Тривић, па и саму Јелену Тривић, која даје 7.500 марака. Ми немамо, дакле, никакве информације откуд новац тим људима да они на такав начин изваде, пазите у данашње вријеме пет, седам, десет хиљада марака", рекао је Иван Бегић, директор Ток ТВ-а.

Предсједник странке Јелена Тривић о стварном поријеклу новца никада се није изјаснила, што само подгријава сумње да је тајно обезбијеђен. Одборник Смиљана Бабић Моравац упозорава на интересе оних који су искеширали новац.

"То није тешко уштимати, ја не кажем да она то чини, али врло је симптоматично наравно, па то треба по мени испитати или нека она сама објасни откуд јој толики новац. То је заиста чудно, ко данас даје 7.000, ма веће су цифре у питању. Ко то даје ако нема некакав интерес", рекла је Смиљана Бабић Моравац, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука.

Јелена Тривић ни данас није објаснила поријекло новца, на наше позиве није било одговора. Још у прошлој кандидатури Тривићка је дигла на ноге полицију због сумње да је у аутомобилима пронађен новац којим је  куповала гласове.

Пратите нас и путем Вибера