У суботу

Смотра Одреда извиђача "22. април“ поводом имендана

  • Извор: АТВ
  • 19.04.2024. 11:35

Поводом имендана Одреда извиђача "22. април“, у суботу 20. априла биће организована смотра, наведено је из овог одреда.

Како су навели организатори, у 11 часова биће организовано постројавање на бањалучкој плажи Абација, испред просторија Одреда. 

"Ова смотра се одржава годинама, чак и деценијама уназад, с обзиром да Одред "22. април“ постоји од 1970. године, а само извиђаштво у Бањалуци од 1953 године. На смотри ћемо приказати између осталог и како изгледају све те ствари које људи имају у глави када помисле на извиђаштво. Ту су кошуље, мараме, наравно и подизање заставе као неизоставан дио традиције“, наведено је из Одреда.

Из Одреда су поручили да су сви добродошли, а посебно родитељи са дјецом којој би чланови Одреда жељели да прикажу многобројне занимљивости и љепоте извиђачког живота. 

"Ова смотра је само једна од наших годишњих активности , од којих се издвајају мајски сусрети извиђача Гојко Граховац, који нам предстоји већ следећи мјесец, те новембарски Сусрети извиђача, који су кулминација године, вишедневни сусрет и такмичење извиђача из више земаља региона али неријетко и из европских земаља. У плану нам је да у свој календар додамо још активности, што свакако изискује припреме, али наравно обећава добро дружење за све који учествују“, поручују из Одреда извиђача "22. април“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: