Примјер другима

Слога влада у Бабићима код Челинца

  • Извор: АТВ
  • 18.06.2024. 19:02

Слога кућу гради, а изградила је и Бабиће. Тако прича народ надомак Челинца. Најважнија је, кажу, слога у породици. Од ње све почиње, али ништа мање није важна ни слога у комшилуку, селу, граду, Републици.

- Слога је, не само у породици, већ у друштву и свагдје, основ за напредак - каже Зоран Џомбић, домаћин из Бабића.

- Комшијска слога огледа се у помоћи, једни другима, један ујутро устане, отвори пластеник. Ја док дођем све је отворено, кад га назовем увијек је ту за мене - прича Горан Џомбић, пољопривредник из Бабића.

И Бабићани су увијек сви ту једни за друге. Село је од давнина препознатљиво по радним акцијама. Има их данас. 

И та слога је само један од разлога због чега се у Бабићима све чешће граде нове куће. Срећни су што у селу има нових становника, а из Бабића ријетко ко одлучи да оде. 

- Сваки човјек тежи да оствари једну заједницу. Ово село заиста има ту једну лијепу карактеристику да првенствено живе заједно и да заједно раде, да стварају и да раде за добробит једни других - истиче Слободан Брљић, јереј.

Тако је народ овдје заједно градио и обнављао сеоску капелу. А посебно су сложни када се у Бабићима организују хуманитарне акције. 

Бабићи су прави примјер да тамо гдје влада слога, проблема готово и да нема. Ако их и има, они се уз слогу, засигурно, лакше савладају.

И то нам је за наук свима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: