Дјечица пресрећна

Шесточлана породица Крунић Васкрс коначно прославља у свом дому

  • Извор: АТВ
  • 05.05.2024. 08:30

Виктор, Петра, Миа, Василије и Мона Крунић по први пут ће најрадоснији хришћански празник прославити у свом новом дому.

Емоције су опипљиве и снажне, баш онако како и доликује када се остваре најскривенији и највећи снови.

Маштају њихови родитељи о свом парчету земље и топлом дому већ деценију уназад и коначно се десило. Велику срећу тешко је ријечима описати. 

"Осјећај је предиван. Драго је и мени и супрузи, али прије свега дјечици пошто имају своје двориште, имају своју раскош, имају гдје да се играју, имају своју собу. Знате како, када сте подстанар, увијек морате да поштујете нека правила, има ту људи мало и тешких. Кажу, немој да лупају дјеца, па звоне на врата... Ипак је сада доста лакше, значи дјеца су опуштена, могу фино да се играју, имају своју собу. Па осјећаји су предивни. Дочекати Васкрс у својој кући и да примиш и госте, да дођу људи код тебе...", каже Далибор Крунић.

"Осјећај је да још увијек нисам свјесна тога, вјероватно ће ме попустити мало послије, али осјећај је диван. Мислим, диван је ради њих имају своје, имају своје двориште и то је то. Једва чекамо празнике да овдје дочекамо лијепо, надовезује се мајка Јована.

У Хуманитарна организацији Срби за Србе за породицу Крунић чули су прије двије године, а захваљујући донаторима нови дом саградили су и прије очекиваног времена. Градња и потпуно опремање куће за Круниће у насељу Павловац, коштала је око 127.000 КМ.

"Укупна вриједност пројекта је 127.000КМ, што представља једну од највећих задужбина организације 'Срби за Србе' у Републици Српској, а и шире у свим српским земљама које помажемо. Први пут смо имали сусрет са породицом Крунић прије свије и по године, међутим, пошто ми имамо 200 породица које чекају на помоћ наше организације, мало се одвукао пројекат и прије неких 7 -8 мјесеци смо почели са радом, са изградњом куће", рекао је Марко Маунага представник ХО "Срби за Србе".

"Овим путем се желим захвалити свим учесницима који су били дио нашег пројекта и свим учесницима који су спонзорисали наш пројекат и сви који су учествовали и самим присуством нашим догађајима", каже волонтер Бранко Лубура.

Највећи православни празник Васкрс шесточлана породица Крунић прославља у својој кући коју им је освештао протојереј Бошко Тошовић, старјешина храма Светог Варнаве у Источном Сарајеву.

"Хвала Богу да је у ове дивне дане, када славимо васкрсење Христово, када нас сам овај пост прије Васкрса, а и сам Васкрс некако упућује да жртвујемо себе за друге, да живимо  од љубави према другима, благонаклоност према другима. /Дао Бог да они који су чинили никад немали потребу за помоћи, али они који су примили помоћ, да и они другима помажу и да се та љубав умножава. А све то у ове дивне дане васкрсења, када је Бог показао толику љубав, да је сина свога дао за ближње своје, за спасење рода људскога. А Христос каже, нема веће љубави него ко живот да за ближње своје", рекао је протојереј Тошовић.

Организација "Срби за Србе“ током године помогне између 200 и 250 породица. Чак 30-ак породица добије нов кров над главом,а остале породице добијају мању помоћ попут пољопривредне механизација, трактора, мотокултиватора или подстицаја за покретање властите дјелатности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.