Објављена прогноза до недјеље

Са сјевера долазе падавине, метеоролози открили и када

  • Извор: Агенције
  • 13.12.2023. 22:21

Метеоролози са странице "БХМетео" најавили су да ће у наставку ноћи талас кише, локално и обилног карактера захватити већи дио БиХ.

Како наводе, падавина већ има у Крајини и дијеловима сјеверне Босне и у наредним сатима шириће се на остале крајеве.

"Југо који је данас дувао и доносио нетипично високе температуре полако слаби и престаје. Сутра ће га замијенити сјеверац уз постепен пад температура ваздуха. У почетку киша посвуда која би уз пад температура прелазила у снијег на планинама изнад 1.300 метара надморске висине током сутрашњег дана. Већина тога ће се испадати у киши тако да и планине очекује мизерна количина снијега током сутрашњег дана. Главнина падавина ноћас, тако да их сутра током дана неће бити пуно, локално и уз доста сувих периода током дана", казали су.

У петак задржавање претежно облачног времена изнад већег дијела земље уз локално слабије падавине у Босни. У низијама киша, а мало сусњежице и снијега у областима изнад 600/700 метара. У већем дијелу Херцеговине суво па и дјелимично сунчано. Захладниће уз сјеверац и буру, али ништа нарочито.


Зашто треба ставити мало бибера у веш машину

Зашто треба ставити мало бибера у веш машину

"У вечерњим сатима петка и током суботе вријеме најсличније бабљим хукама. Уз промјењиву облачност локално идаље налети кише, сусњежице, ледених зрнаца па и снијега у мањим пљусковитим количинама. Ово се прије свега односи на Босну, док би у Херцеговини уз буру било већински сухо уз сунчане интервале. У недељу дјелимично разведравање посвуда", навели су и закључили:

"Главнина падавина везана за ову седмицу очекује нас ноћас, касније до краја седмице остаје још ситно падавина локалног и повременог карактера. На планинама ће пасти нешто новог снијега док би у низинама то била већински киша. Само накратко неке низине могу видјети мало снијега у петак навече и суботу. Након данашње топлине, у наставку седмице температуре у паду али далеко од неке праве зиме. Вјетар у окретању на сјеверац, без опасности на том пољу", рекли су из "БХМетео".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.