Орден Универзитета у И. Сарајеву

"Руска газета" добила заслужено признање у Српској

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2024. 20:40

Дописник "Руске газете" Александар Борисов одликован је Орденом Универзитета у Источном Сарајеву за изузетан допринос развоју Универзитета.

Замјеник декана Православног богословског факултета "Свети Василије Острошки" Дарко Ђого, који борави у Санкт Петербургу, честитао је "Руској газети" за још једно признање у Републици Српској, истичући да је награда заслужена и благовремена, пише овај руски медиј.

Ђого је навео да је "Руска газета" главни ресурс Руске Федерације који објективно покрива догађаје на Балкану, посебно у Србији и Републици Српској.

Према његовим ријечима, значајан је допринос овог руског медија на проучавању и очувању српског културног насљеђа у Руској Федерацији и руског насљеђа у региону Балкана, међусобном богаћењу култура нација и народности.

Захваљујући "Руској газети", Универзитет у Источном Сарајеву почео је, како је навео, да активно комуницира са низом руских универзитета и јавних организација, а водећи научници овог универзитета у Републици Српској могли су да упознају Русе о својим погледима на геополитичке проблеме, што је позитивно утицало на билатералну сарадњу.

Дописнику "Руске газете" Борисову 2020. године у Републици Српској додијељена је Плакета, а признање за помоћ учвршћивању односа Русије и Републике Српске уручили су му премијер Српске Радован Вишковић и тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм: Трка за благом (16+)

    Филм: Трка за благом (16+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм