Требиње

Роде чешће долазе на југ Српске: Повећан број порода

  • Извор: АТВ
  • 01.01.2024. 15:07

У 6 сати и 12 минута роде су свратиле на југ Српске. Прва беба рођена у Херцеговини је Билећанка Данка Грубачић. Пород је прошао како треба кажу и мајка и доктори а у требињском породилишту био је и градоначелник Мирко Ћурић. Поред прворођене бебе засијао је златан дукат. Оно што радује јесте податак да број беба у Херцеговини расте.

"Ово ми је треће дијете, имам прије тога дјечака и дјевојчицу", каже Соња Грубачић, мајка прворођене бебе.

"Прошла година је била боља од претходне двије године а видјећемо ове године хоћемо ли оборити рекорд, имали смо 266 порођаја. Н: У односну на претходну колико је то? 222 значи 44 порођаја више", каже Марија Андрић, начелник одјељења гинекологија и акушерство у Болници Требиње.

"20 одсто порода више  у односу на 2022 и 30 одсто и нешто у односу на 2021 говори да се враћа повјерење. Сигурно да је лакше радити, ове године су 4 специјалисте а прије су била 2 сад 4 имамо и специјализанта", каже Недељко Ламбета, директор Болнице Требиње.

"Крајњи циљ је стварно да Требиње има у наредном периоду  а то желимо чим прије 50.000 становника, када чујемо ове податке џаба путеви џаба нова болница џаба све ако не буде дјеце", каже Мирко Ћурић, градоначелник Требиња.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.