Biser Srpske

Raznovrstan smještaj i sadržaj za sve generacije u NP "Sutjeska"

  • 06.06.2020. 20:03

Nacionalni park "Sutjeska", koji nosi epitet bisera Republike Srpske, ponudiće posjetiocima ovog ljeta nove smještajne kapacitete - od kampa na "Tjentištu" do luksuznih vila, uz raznovrstan sadržaj za sve generacije. 

Planinarske šetnje, posjeta prašumi Perućica, jednoj od dvije posljednje zaštićene prašume u Evropi, jezera Zelengore, uspon na najviši vrh u BiH – Maglić, više od 100 kilometara markiranih pješačkih i biciklističkih staza – neki su od bogatih sadržaja koje nudi Nacionalni park. 

"Mi smo u Nacionalnom parku vrijedno radili u ovom vremenu korone, gdje smo investirali u smještajne kapacitete, tako da u ovoj sezoni možemo da ponudimo mnogo raznovrsniji smještaj, od smještaja u bungalovima, planinskim kućama, paviljonima, tu je i hotel, i naravno, tu je i najluksuzniji smještaj u vilama. Dosta razloga zašto je potrebno posjetiti NP i pozivam da posjetite naše prirodne ljepote, idelna prilika", kaže Mirjana Radović, rukovodilac Sektora za promociju, NP ''Sutjeska".

Nacionalni park "Sutjeska" godinama privlači brojne goste iz Srpske i BiH, regiona, ali i turiste iz cijelog svijeta. Posjetioci imaju priliku i i da učestvuju u nagradnim igrama i ostvare popuste. 

"Poseban akcenat stavljamo na nagradnu igru, tačnije tri aranžmana, pod sloganom ''Ljeto u Nacionalnom parku  i odmor i avantura je ono što vas sigurno čeka tamo''. Tri aranžmana koji obuhvataju i boravak, odnosno noćenje sa obrocima, zajedno i sa aranžmanima koje nudimo u okviru kojih je svakako posjeta prašumi Perućica, jezerima Zelengore, Donje i Gornje bare i naravno najviši vrh BiH Maglić", kaže Nevena Novović iz NP "Sutjeska".

Građani će moći da iskoriste i turističke vaučere u NP ''Sutjeska''. Kažu, rado bi posjetili prirodne ljepote Srpske.

Nacionalni park "Sutjeska" ima brojne prirodne ljepote i kulturno-istorijski značaj. Ovaj nacionalni park je 2000. godine dospio u drugu kategoriju Odjeljenja UN za zaštitu prirode i prirodnih dobara. Najstariji i najveći nacionalni park u Republici Srpskoj i BiH prostire se na površini od oko 16.052 hektara. Više od 66 odsto površine pokriveno je šumom, a ostatak čine livade, pašnjaci i goleti. 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.